Rådgivning och besök
Vi har vår egen fabrik i norra Bohuslän nära gränsen mot Norge där vi måttanpassar och tillverkar allt från dörrar i enkelglassystem till fullt isolerade produkter såsom fönster och dörrar, eleganta skjut och vikpartier, fasta och öppningsbara glasfasader, ljusa glasväggar och glastak samt isolerande kanalplasttak till uterum . Allt i aluminium, plast och glas.

Varmt välkomna att besöka oss och se våra produkter och vår tillverkning i Tanumshede. Här kan vi sitta ner och tillsammans utforma en spännande lösning för Ditt hus. Du kan också maila oss Dina frågor, gärna tillsammans med skisser eller ritningar så tar vi fram förslag till Dig. Vi tillverkar helt efter Dina önskemål och mått då det inte finns någon standard som passar alla. Favoritfärgen på aluminium profilerna eller val av glastyp är också sådant som vi gemensamt tar fram efter era önskemål. Vi hjälper gärna till med att förverkliga tankar och drömmar till handling genom förslag och offerter som Du kan ta ställning till. 


Bygglov ?
Att bygga en altan eller uteplats är ett enkelt sätt att höja boendekvaliteten och ta till vara på solvarma dagar. Om din nya altan kommer att påverka utseendet på ditt hus kan det vara dags att ansöka om bygglov.

För en- och tvåbostadshus finns vissa undantag från bygglovsplikten. Till exempel behöver du inte ansöka om bygglov för att anordna en skyddad uteplats inom 3,6 meter från bostadshuset. Maxhöjden på uteplatsen får då vara 1,8 meter. På dessa uteplatser är det även tillåtet att installera ett tak som tillsammans inte täcker en större area än 15,0 kvm.
Om uteplatsen anordnas närmare gränsen än 4,5 meter krävs ett godkännande från berörda grannar. Är du osäker om du behöver bygglov till din nya altan eller uteplats, rekommenderar vi att du kontaktar byggnadsnämnden i din kommun. 

Källa: BoverketRing oss och boka in en tid för ett besök i vår utställning.
Björn: 076-8085610

 
Bohusprofiler AB
Telefon: +46 (0)70-8085610
E-post: bjorn@stdglas.se
Storemyrsvägen 3-5
457 31 Tanumshede